Košarica

(0) artiklov v košarici

Pozdravljeni v Hiši Črpalk!

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene Pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine.

 

Upravljalec

Spletno trgovino Hiša-Črpalk.si upravlja podjetje Čižman d.o.o., Pločanska ulica 19, 1211 Ljubljana-Šmartno, ID zavezanca za DDV: SI45462569.

 

Splošno

Pogoji poslovanja Spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakoni RS, ki opredeljujejo trgovsko dejavnost (Obligacijski zakonik-OZ-1, Zakon o varstvu potrošnikov-ZVPot, Zakon o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami-ZVPNPP in Zakon o predpisani obrestni meri zamudnih obresti-ZPOMZO-1). Upravljalec te spletne trgovine si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za uporabnike spletne trgovine.

Trgovina Hiša Črpalk posluje in sklepa pogodbe v slovenskem jeziku.

 

Cene in pogodba

Vse navedene cene so v EUR in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost) in veljajo ob potrditvi naročila s strani spletne trgovine Hiša-Črpalk.si. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Objavljeni podatki so ponujene informacije o izdelkih, prodajalec ne zagotavlja pravilnosti navedenih cen in ostalih podatkov o artiklu. Cena in dobavljivost izdelka sta potrjena šele, ko kupec na elektronski naslov dobi e-poštno sporočilo s strani prodajalca, kjer ga ta obvešča, da je ponudba potrjena in je naročilo prešlo v obdelavo.

V roku najkasneje 48 ur ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost  izdelka, ter potrdi naročilo oziroma ga zavrne. Cena in dobavljivost izdelka sta potrjena šele po potrditvi prodajalca. Pogodba med ponudnikom in uporabnikom je sklenjena s potrditvijo naročila s strani upravljalca trgovine. Uporabnik na svoj elektronski poštni naslov prejme elektronsko sporočilo, da je naročilo potrjeno. V primeru zavrnitve naročila pa pogodba ni sklenjena.

Vse sklenjene pogodbe bodo shranjene v spletni trgovini. Uporabnik ima v vsakem trenutku možnost zahtevati, da mu spletna trgovina omogoči vpogled v njegovo pogodbo ali da mu jo posreduje na trajnem nosilcu podatkov.

 

Varovanje podatkov in zasebnost

Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletni trgovini Hiša-Črpalk.si je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev. Hiša-Črpalk.si ali njegov upravitelj ne bo nikoli posredoval, prodal, dal v najem ali kako drugače trgoval z vašimi osebnimi podatki. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni, če se ne strinjate z načinom uporabe. Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih preko njihovega uporabniškega računa.


Dostava

Stroški dostave in načini prevzema so opisani v zavitku Dostava in prevzem. Natančen znesek vrednosti poštnine se izpiše pred potrditvijo naročila. Stroške odkupnine nosi kupec.

 

Plačilo

Vse o načinih plačila je opisano v zavitku Načini plačila.


Vračilo blaga - fizične osebe

V skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od pogodbe, brez navedbe razloga odstopa. Kupec mora v roku 14 dneh pisno obvestiti upravljalca o odstopu od pogodbe na fizični ali elektronski naslov. Kupec mora v roku 30 dneh od sporočila o odstopu na lastne stroške vrniti izdelke na naslov upravljalca spletne trgovine.

Prosimo vas, da izdelek vrnete v originalni embalaži, skupaj s priloženim računom. Izdelkov, ki ste jih kakorkoli poškodovali ali so brez originalne embalaže, ne morete vrniti. Možnost vračila izdelka oziroma odstopa od pogodbe ne velja v primerih, ki jih določa zakon (ZVPot). Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje blaga, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo blaga, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30 dneh po prejetju vrnjenih izdelkov preko poštne nakaznice ali na vaš bančni račun, ki ga zato v svojem zahtevku tudi navedete.


Vračilo blaga - pravne osebe

V primeru da ste v postopku naročanja vnesli podatke podjetja, bo račun izdan na naslov le-tega. V tem primeru sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Veljajo splošni pogoji poslovanja, glavna razlika pa je v možnostih odstopa od pogodbe; podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v le okviru garancijskih pogojev posameznega artikla. Tako velja, da pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vsako vračilo bo individualno obravnavano, vračilo kupnine žal ni možno.


Pravno obvestilo

Spletna trgovina Hiša-Črpalk.si in vsi podatki, slike artiklov in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja upravitelja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

 

Odgovornosti

Upravitelj trgovine se trudi, da bi ta stran vključevala točne in ažurne informacije. Vendar pa Čižman d.o.o. ne daje garancije ali jamstva za točnost informacij, prav tako pa ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnih strani Hiša-Črpalk.si. Slike artiklov so simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja (barve, dodatna oprema).

 

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 01.12.2013.

 

Čižman d.o.o., 2013 Vse pravice pridržane.

Hiša Črpalk za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. Več o piškotkih.